Terug naar 2022 Kevercup

26 mei Ezhaco

Kever piloten,

 

Na járen van voorbereiding is de eerste wedstrijd van de Kevercup nu dichtbij gekomen.

Donderdag 26 mei Hemelvaartsdag bij de Ezhaco in Zevenhuizen trappen wij het seizoen 2022 af.

 

De Ezhaco heeft aan alle deelnemers gevraagd om via hun website de inschrijving te verzorgen. Inmiddels is de algemene inschrijving nu gesloten.

Maar nog niet voor de kevercup deelnemers. Mochten er nog strijders zijn zich die nog niet ingeschreven hebben, wel doe dat dan graag nog vóór de 20 mei.

Dan is deelname gegarandeerd.

 

De Ezhaco heeft een bandenreglement. Zij hebben voor het behoud van hun baan met zo weinig mogelijk baanonderhoud de keuze gemaakt om grof profiel te weren.

Maximaal 1x1cm profiel mag. Voor de kevercup betekend dit het maximaal profiel van de Eurocross band is toegestaan.  Uiteraard zijn ook rallybanden toegestaan.

(Praktijk: Nu zal zeer waarschijnlijk in de loop van de dag de baan zo hard worden dat iedereen op rallybanden zal rijden…)

 

Er zal door de Ezhaco gestart worden door middel van een rollende start. Een en ander zoals ook de Stockcar F1 gewend zijn.

Er wordt gereden in de manches over 12 ronden. De finale over 15 ronden. Dan kan je nog iets goed proberen te maken of juist verprutsen…

 

De Ezhaco heeft ook een aantal sponsoren voor de Kevercup gevonden. Diverse premies en bokalen zijn er te verdienen.

 

 

De inschrijving voor deelnemers aan de Kevercup staat ook nog steeds open. Voor keverstrijders die nog aan de cup mee willen doen kunnen inschrijven tot aan Hemelvaartsdag.

Daarna is de inschrijving voor dit jaar gesloten.

 

De tweede wedstrijd Kevercup staat ook al op de planning , zaterdag 4 juni in Lopik bij de Rang Pang. Dit dan op de vernieuwde crossbaan.

Deze gaat rondom de gebouwde stockcarcircuit komen. Zie de website RangPang voor meer info.

Graag ook weer zelf bij de vereniging inschrijven.

 

 

Wel, voor nu weer de info gedeeld. Zie ook onze website …

 

Mochten er nog vragen zijn ..

Svp contact opnemen met Aris , Bryan of Roy