Terug naar Nieuws

2024 Kevercup – de Agenda

Kevercup 2024 –             Let op: rijders zelf inschrijven bij de vereniging!                            9 april 2024

De agenda is bekend. We hebben geprobeerd hem weer net iets anders te maken dan de voorgaande jaren.  We rijden volgens het reglement van de organiserende vereniging!

Wat als eerste opvalt is de wedstrijd 9 juni op St.Maarten bij de Acon. Even een toelichting: De Acon op St.Maarten heeft elk jaar steeds minder deelnemers in de keverklasse.  Het Acon bestuur heeft besloten dat de kevers niet het hele jaarprogramma meer mogen deelnemen. Door een aantal rijders die normalerwijze alleen bij de Acon rijden is gevraagd of zij mee kunnen doen aan de Kevercup. Dat kan, mits zij dan het kop-staart duwen wat op St. Maarten mag niet bij de Kevercup doen! Wij rijden volgens de Knafregels en dat is contactloos. Hier zal door de wedstrijdleiding streng op gelet worden. Er zijn een aantal Acon rijders met volgens reglement Knaf gebouwde kevers en een aantal met reglement Acon kevers. De Knaf kevers kunnen onze hele Kevercup agenda meerijden, de volgens Acon reglement gebouwde kevers alleen de niet-knaf wedstrijden, maar dit zijn dan toch 4 extra wedstrijden voor hen.

De Kevercup is uitgenodigd voor een demonstratiewedstrijd op St.Maarten op zondag 9 juni. Deze wedstrijd telt mee voor de Kevercup punten. Het reglement is door de Acon voor deze demo-dag aangepast. Geen gewichtsklasse meer. Kop-staart duwen verboden (net als bij de andere wedstrijden van de Kevercup). Hier zal door de wedstrijdleiding streng op worden gelet. Er is een bandenreglement. Geen verplichting voor Hans, nekband is voldoende.  Verzekering technisch blijft wél de verplichting van FIA brandwerende onderkleding, door velen zal dit nog aangeschaft moeten worden. Bram Hoogstra heeft een aanbieding gemaakt. De Acon is als tegemoetkoming bezig met schrappen inschrijfgeld, hier volgt nog mededeling over. Wel is er al een serieuze prijzenpot voor de eerste 3 in de manches en finale samengesteld. Deze specificatie volgt later.

 

Helaas afgelast (1 april Laten we duimen dat het ophoudt met regenen en het dan een beetje droog terrein is. Opening seizoen 2e Paasdag op de bekende baan van Lopik bij de Rang Pang. Dit is een Knaf wedstrijd. Indien er meer dan 15 rijders zijn worden het 2 groepen. Start volgens opstelling met startlicht.)

9 mei Vervolgens door naar Hemelvaartsdag Zevenhuizen bij de Ezhaco.  Alle kevers rijden in één groep met een rollende start, bij heel veel deelnemers worden er 2 groepen gemaakt. Hier is een banden reglement. Er zijn al diverse sponsors voor de geldprijzen in de manches en finale Kevercup.

18 mei naar de Zeebodemcross in Zeewolde. Alle kevers in één groep met een rollende start, bij heel veel deelnemers worden er 2 groepen gemaakt. Ook hier is een bandenreglement. Inschrijving via Kevercup website bij Aris!

2 juni zondag de Boerendag in Willeskop Oudewater. Er zijn daar het hele weekend veel activiteiten. De Rang Pang is uitgenodigd om op zondag een mooi programma te maken. Voor het publiek heel veel te doen. www.boerendag.nl  Een mooi evenement om onze hobby te promoten !

9 juni de wedstrijd Acon – St. Maarten. Al beschreven.

6 juli  De inhaalwedstrijd van 1 april – op de bekende baan van Lopik bij de Rang Pang. Dit is een Knaf wedstrijd. Indien er meer dan 15 rijders zijn worden het 2 groepen. Start volgens opstelling met startlicht

13 juli door naar Biddinghuizen zaterdag bij de Flintstones. Er zijn wat wijzigingen in vergelijking met vorig jaar. Alleen op zaterdagmorgen aankomst. Er worden 3 manches en 1 finale gereden. Indien meer dan 15 rijders wordt er gestart in 2 groepen.

11 augustus Lochem bij ACCLaren/RAMO. Het is een Knaf wedstrijd. Deze is qua afstand voor veel rijders de verste wedstrijd. Maar het is wel een wedstrijd op de NK autocross baan. Op deze baan hebben ze voorafgaand aan het NK weekend nog een RAMO clubwedstrijd. Ook bij de RAMO met vooral wedstrijden in de Achterhoek loopt het aantal keverrijders terug en zien ze ons graag komen.

7 september Rosmalen bij ACCGeffen wederom op een NK baan.  Alleen dan is het weekend ervoor de NK wedstrijd geweest. Het is een Knaf wedstrijd.

14 september Zevenhoven bij ZOW. Alle kevers in één groep met een rollende start, bij heel veel deelnemers worden er 2 groepen gemaakt. Ook hier is een bandenreglement. Dit jaar voor de liefhebbers het hele weekend auto-motor-brommercross met feesttent programma!

 

P.s. Bandenreglement Acon: geld voor alle 4 wielen.

Artikel 21. Banden a. Standaard banden of rallybanden met uitsluitend M&S profiel zijn toegestaan. b. Maximale diepte x breedte, 10x10mm. c. Geen blokken-, ruiten-, noppenbanden of banden van die aard d. een zogenaamde ‘thuiskomer’ is toegestaan.

 

Bij Zevenhuizen, Zeewolde en Zevenhoven aangevuld met:.

Voor kevers en sprinters maximaal Eurocross band profiel.