Terug naar Nieuws

2024 Kevercup gaat door..

Kevercup 2024 en we gaan door.                             1 februari 2024.

Inmiddels al weer meer dan 2 geleden zijn Aris, Roy en Bryan gestart met de Kevercup. Het was ons opgevallen dat er wel voldoende keverrijders zijn maar dat deze niet of zeer beperkt aan de regionale wedstrijden deelnamen.  Alle bij ons bekende keverrijders hebben we uitgenodigd om met elkaar na te denken over een nieuw kampioenschap.  Een soort van super regio kampioenschap met mogelijke wedstrijden in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht , Brabant, Gelderland en Flevoland.

Deze Kevercup wedstrijden worden gereden bij o.a. verenigingen die aangesloten zijn bij de KNAF maar ook bij vrije autocrossorganisaties.  Zoals daar zijn van de KNAF : Autocrossvereniging Rang Pang, ACCGeffen, EZHACO, SAMN, en vrije organisaties zoals De Flintstones en Zevenhoven On Wheels.  De coureurs en kevers moeten voldoen aan het reglement van de organiserende vereniging. Dat kan dus zijn de Knaf regels, of lokaal reglement, maar ook een bandenreglement  dat die wedstrijddag geld.   De organiserende vereniging bepaald de regels en de Kevercup volgt ze. Aan het eind van wedstrijddag worden de behaalde punten in de manches en de finale opgeteld voor het Kevercup jaarklassement.

Ons Kevercup initiatief sloeg aan bij de keverrijders. De afgelopen jaren kwamen er bij elke wedstrijd  veel deelnemers.  En veel deelnemers zorgen voor veel strijd op de baan. En veel strijd zorgt ervoor dat ook het publiek meeleefde. Waardoor ook de verenigingen extra bezoekers kregen. Waardoor de verenigingen graag de Kevercup aanwezig hebben. Kortom het initiatief pakt voor iedereen goed uit.

Een mooi voorbeeld is de wedstrijd op Hemelvaartsdag bij de EZHACO in Zevenhuizen Zuid-Holland Er geldt deze dag een maximaal bandenprofiel van Eurocross profiel. Voor alle rijders zelfde profiel én daarnaast voor de vereniging het behoud van de baan. Minder schuifwerk nodig en voor publiek snellere doorgang manches.  Meer dan 20 kever deelnemers op een 400 circuit. Zij starten allen tegelijk in één groep met een rollende start. Volop spanning en sensatie. En nu komt het mooie: er is in 2024 een sponsor opgestaan, speciaal voor de Kevercup. Er is dit jaar prijzengeld voor elke manchewinnaar en voor de nummer 1 t/m 5 in de finale.

Ook zijn er aan een aantal sponsors opgestaan voor sponsoring van de Kevercup voor de jaarbekers  en het prijzengeld voor op de feestavond aan het einde van het seizoen. Onze dank gaat uit naar de sponsors van de afgelopen jaren : PR Standbouw uit Mijdrecht, Terberg Kinglifter uit Benschop en Intermat keukens/tegels uit Mijdrecht. Meer info over inschrijfgeld en prijzengeld op de website.

De agenda voor 2024 is nu nog niet compleet. Niet alle datums van de organiserende verenigingen zijn al bekend. Het streven is om een kampioenschap met ca. 7 wedstrijden te organiseren.

Wel bekend zijn:

9 mei Hemelvaartsdag Ezhaco te Zevenhuizen

18 mei zaterdag voor Pinksteren bij de SAMN in Zeewolde.

14 september zaterdag Zevenhoven On Wheels

De inschrijving voor deelname aan de Kevercup 2024 kan via de website.  Deze gaat binnenkort open.

Betaling deelname kan voor aanvang van de eerste wedstrijd.