Terug naar Nieuws

Programmaboek verhaaltje

De Kevercup

De keverklasse is volgens velen de mooiste klasse binnen de autocross. Volle groepen kevers die met elkaar vol in de strijd zijn en voor de overwinning gaan. Overal op de baan vinden gevechten plaats. Overal op de baan gaat het hard om hardst. De strijders van de keverklasse zorgen altijd voor spektakel.

Tenminste, dat is de ervaring als er voldoende deelnemers zijn. Helaas merkten wij dat na de start van de grotere kampioenschappen zoals NK en Masters, de locale clubwedstrijden minder rijders deelname kregen. De overgebleven rijders reden vaak een wisselend programma aan clubwedstrijden. En minder rijders op een wedstrijd is minder strijd en minder spektakel…

Om deze tendens om te draaien hebben we in het vroege voorjaar alle keverrijders uitgenodigd om samen over de wedstrijdagenda te praten en dan gelijk een gezamenlijke agenda te maken van leuke wedstrijden waar wij allen heen gaan.

Met direct 18 inschrijvingen voor de Kevercup is dit een zeer geslaagde avond geworden. Dit betekent altijd een volle groep op de Kevercup wedstrijden. Zeer leuk voor de rijders, voor publiek en voor klasse sponsoren.

Er is gekozen voor een kampioenschap bestaande uit 7 of 8 wedstrijden, waarvan er 1 als schrapresultaat genomen mag worden. Wedstrijden bij zowel KNAF als vrije cross organisaties, wedstrijden op zaterdag en op zondag. Maar vooral op mooie locaties met ruime banen en mooie evenementen en we hopen natuurlijk ook met mooi weer.

Voor meer info:  kijk eens op de website Kevercup.nl en like ons op Facebook.